ГоловнаПолітика

Комуністка Калетник заявила про вихід із фракції

Депутат вважає, що Україні потрібно наслідувати економічну модель Китаю

Комуністка Калетник заявила про вихід із фракції
Оксана Калетник
Фото: Макс Левин

Депутатка Верховної Ради від фракції Компартії Оксана Калетник заявила про вихід із фракції.

Про це повідомляють 21 травня "Українські новини" з посиланням на текст заяви депутатки.

"Сьогодні я подала заяву про вихід зі складу фракції КПУ. Я вважаю, що в цей складний для країни час партія мала б займати не аморфну позицію, а самоочиститися від функціонерів, які втратили енергію до перемоги і ще переважно прагнуть інертно спостерігати за подіями, а не діяти, щоб змінити ситуацію. Від тих партійців, яким не потрібна реальна боротьба, достатньо лише її імітації", - сказано в повідомленні.

На думку депутатки, ще одним кроком має стати оновлення партії та її прихильників шляхом залучення молоді, представників середнього та малого бізнесу, які прагнуть побудувати сильну й успішну Україну.

При цьому в заяві наголошено, що Калетник не сумнівається в цілісності й ефективності комуністичної ідеології, в основі якої лежить марксистська економічна теорія, що, на її думку, демонструє криза капіталістичного суспільства.

Калетник вважає, що в основу подальшого розвитку України необхідно покласти схожу економічну модель без заперечення приватної власності, як у Китаї.

Вона також шкодує, що комуністичну ідеологію сприймають у сучасному українському суспільстві крізь призму окремих стереотипів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram