ГоловнаПолітика

Яценюк: переговори України з Росією про врегулювання конфлікту неможливі

На думку прем'єра, спершу необхідно провести переговори в чотиристоронньому форматі

Яценюк: переговори України з Росією про врегулювання конфлікту неможливі
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що переговори України з Росією про врегулювання конфлікту неможливі.

Про це він сказав під час Третього загальнонаціонального круглого столу національної єдності, який пройшов у середу, 21 травня, в Миколаєві.

"У сьогоднішніх умовах я вважаю, що двосторонній формат переговорів між Україною і Росією не можна розглядати. Росія здійснила військову агресію на території України. Росія порушила міжнародне право. Росія знищила систему європейської безпеки і ще наплювала на статут організації (ООН), в якій Україна і Росія є співзасновниками", - заявив Яценюк.

За його словами, для того, щоб відновити відносини з Росією, необхідно провести спочатку переговори в чотиристоронньому форматі за прикладом переговорів у Женеві, за участю України, Росії, США і Євросоюзу. "А потім подивимося", - додав він.

Яценюк також зазначив, що такі переговори в багатосторонньому форматі повинні бути змістовними, і не слід використовувати їх для того, щоб просто мати політичне позиціонування.

Раніше МЗС РФ заявило, що вважає прийнятий Верховною Радою Меморандум миру і злагоди запізнілим кроком української влади на виконання Женевських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram