ГоловнаПолітика

Тарута закликав донеччан засудити дії ДНР

Губернатор вважає, що представники ДНР діють злочинно і аморально

Тарута закликав донеччан засудити дії ДНР
Фото: Макс Левин

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута обіцяє відновити виплати пенсій та соціальних допомог у Слов'янську та Краматорську.

Про це йдеться в його заяві.

"Останнім часом спостерігаються окремі випадки затримки виплати пенсій та інших соціальних допомог у містах Слов'янськ і Краматорськ. Це неприпустимо. Незважаючи на всі складнощі, до останнього моменту нам вдавалося забезпечувати своєчасну виплату всіх зарплат, пенсій і соціальних допомог. Зараз люди залишилися без грошей. Їх пограбували", - зазначає губернатор.

За його словами, затримка виплат викликана тим, що низка адміністративних будівель, що належать Національному банку, Державній казначейській службі та відділенням Пенсійного фонду блокуються окремими представниками самопроголошеної "Донецької народної республіки".

"Ці будівлі розграбовані та випотрошені. Їх робота паралізована. Злочинці зупиняють і грабують машини інкасації. Вважаю, що які б випробування не випадали на долю нашої країни, від цього не повинні страждати прості люди, особливо найменш захищені - пенсіонери, інваліди, молоді матері" , - підкреслює в заяві губернатор.

Тарута розцінює поведінку ДНР як злочинну й аморальну і обіцяє докласти всіх зусиль для стабілізації ситуації та відновлення всіх виплат.

Також він звернувся до донеччан з проханням засудити дії ДНР, зберігати спокій і не піддаватися на провокації, а представників "Донецької народної республіки" закликав припинити цинічне використання простих громадян у своїх політичних іграх і повернути вкрадене.

Напередодні Тарута заявив, що в Донецькій області зменшилася кількість тих, хто підтримує сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram