ГоловнаПолітика

У МЗС пообіцяли перевірити, як Путін відведе війська від України

Відомство також закликає скасувати навчання поблизу Липецька, Воронежа і Рязані

У МЗС пообіцяли перевірити, як Путін відведе війська від України
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ перевірить, наскільки правдива заява президента Росії Володимира Путіна про відведення військ від кордону з Україною.

"В Україні зважили на заяву прес-служби Кремля за дорученням президента Російської Федерації Володимира Путіна міністру оборони (Сергієві Шойгу) повернути війська, що брали участь у навчаннях поблизу кордонів з Україною, в місця постійної дислокації. Інформація про реальні кроки російської сторони у зв'язку із цим перевіряється", - сказано в повідомленні прес-служби МЗС.

При цьому МЗС закликає російську сторону скасувати військові навчання Військово-повітряних сил Збройних сил Російської Федерації "Авіадартс-2014" у районі Липецька, Воронежа і Рязані. У МЗС знову нагадали, що такі навчання посилюють напруження в період проведення в Україні президентських виборів і не сприяють деескалації ситуації в регіоні.

Крім того, у зовнішньополітичному відомстві очікують від російського керівництва реальних заходів на виконання женевських домовленостей від 17 квітня. У зв'язку із цим сказано, що Україна продовжує послідовну реалізацію кроків, передбачених Женевською заявою, зокрема проведення серії загальнонаціональних круглих столів національної єдності.

На закінчення сказано, що метою круглих столів є обговорення не федералізації, а тих актуальних проблем, які сьогодні дійсно хвилюють українське суспільство, а саме: децентралізація влади, боротьба з корупцією, соціально-економічні реформи і гуманітарна проблематика.

Нагадаємо, сьогодні з Кремля надійшло повідомлення, що президент Росії Володимир Путін дав команду міністрові оборони Сергію Шойгу повернути війська, що брали участь у навчаннях на кордоні з Україною, в місця постійної дислокації. "У зв'язку із завершенням планової весняної фази підготовки військ, що передбачала їхню передислокацію і проходила, зокрема, на полігонах у Ростовській, Бєлгородській і Брянській областях, В. Путін дав команду міністрові оборони повернути війська, що брали участь у навчаннях, у місця постійної дислокації і продовжити бойову підготовку на прилеглих полігонах", - йдеться в повідомленні.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram