ГоловнаПолітика

Україна зажадала від Росії навести лад на кордоні

РФ повинна провести комплекс заходів для стабілізації ситуації

Україна зажадала від Росії навести лад на кордоні
Фото: www.segodnya.ua

Міністерство закордонних справ України скерувало ноту МЗС Росії.

Про це йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства України.

У ньому, зокрема, зазначено, що такий крок зроблено у зв'язку з істотним погіршенням ситуації на українсько-російському державному кордоні, спричиненим активізацією діяльності міжнародних організованих злочинних груп.

"Останнім часом такі інциденти на державному кордоні набувають систематичного характеру, що створює реальну загрозу життю цивільного населення прикордонних районів та українських прикордонників", - наголошено в МЗС.

Російській стороні запропоновано невідкладно провести комплекс спільних заходів на державному кордоні та в прикордонних районах з метою стабілізації ситуації.

"Відсутність відповідного реагування з боку російської сторони буде розглядатися Україною як порушення Росією зобов'язань, визначених положеннями відповідних двосторонніх угод", - наголосили у відомстві.

МЗС України також закликало Росію якнайшвидше поновити конструктивну співпрацю між прикордонними відомствами двох країн з метою нормалізації ситуації та недопущення подальших порушень режиму державного кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram