ГоловнаПолітика

У Слов'янську сепаратисти обладнають вогневі точки у квартирах

Бойовики провокують силовиків почати стрілянину по вікнах

У Слов'янську сепаратисти обладнають вогневі точки у квартирах
Фото: EPA/UPG

Слов'янські сепаратисти використовують тактику терористичних угруповань, обладнуючи вогневі точки у квартирах місцевих жителів. Про це повідомила прес-служба Міноборони.

"Бойовики обладнують вогневі точки у приміщеннях місцевих жителів, намагаючись спровокувати учасників антитерористичної операції на зустрічну стрілянину, що може призвести до жертв серед цивільного населення. З цією метою у багатьох квартирах житлових будинків, розташованих поблизу міських відділів МВС та СБУ, обладнані вогневі точки", - заявили у міністерстві.

Окрім того, сепаратисти ведуть активну пропаганду серед населення, розповідаючи про свої  "наступальні" настрої (один з командирів бойовиків Сергій "Абвер" Здрилюк, наприклад, заявив, що ДНР збирається дійти до Києва та Львова) і про деморалізацію української армії.

Міноборони повідомляє, що насправді військовослужбовці у рамках АТО повністю контролюють територію навколо Слов'янська. Місто з усіх боків огороджене блокпостами. На горі Карачун біля телевежі зачищена зона безпеки з радіусом 5 кілометрів.

Однак у самому місті панують сепаратисти. Вони продовжують утримувати будівлі міськради, відділень МВС та СБУ, міського суду, представництва "Укртелекому" та центральне відділення "Укрпошти". Вони також контролюють 27 барикад та блокпостів.

Нагадаємо

, унаслідок АТО загинули 24 представники силових структур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram