ГоловнаПолітика

У Донецькій області не працює чверть окружкомів, у Луганській - половина

Членам виборчих комісій на Донбасі погрожують фізичною розправою

У Донецькій області не працює чверть окружкомів, у Луганській - половина
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Центральна виборча комісія просить владу терміново вжити заходів для організації виборів у Донецькій і Луганській областях.

У рішенні комісії, яке вона ухвалила на засіданні в п'ятницю, сказано, що членам окружних виборчих округів у цих областях погрожують і заважають нормально працювати. У зв'язку із цим у Донецькій області станом на п'ятницю не працює чверть окружкомів (шість із 22-х: №42, №44, №45, №48, №51 і №52), а в Луганській - половина (шість із 12: №105, №106, №108, №109, №110 і №111).

На думку ЦВК, незважаючи на вже вжиті владою заходи для забезпечення роботи окружкомів, повідомлення, що надходять у комісію, свідчать про погіршення ситуації з підготовкою проведення виборів президента в Донецькій і Луганській областях.

Комісія вважає, що це свідчить про бездіяльність підрозділів органів внутрішніх справ і Служби безпеки України, які недостатньо забезпечують охорону приміщень комісій, через що їх захоплюють, забирають організаційну техніку і документацію, а членам комісій і їхнім сім'ям погрожують фізичною розправою.

Голова ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що у своєму зверненні ЦВК просить керівництво держави вжити додаткових заходів для забезпечення безпеки приміщень окружних і дільничних виборчих комісій, а також органів ведення реєстру виборців, їх членів і громадян, які беруть участь у виборчому процесі.

Нагадаємо, вибори п'ятого президента України пройдуть 25 травня.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram