ГоловнаПолітика

Результати голосування на виборах можуть виявитися несподіваними, - соціолог

Порошенко лідирує у президентських перегонах, Тимошенко неподалік

Результати голосування на виборах можуть виявитися несподіваними, - соціолог
Фото: tsn.ua

Президентський рейтинг Петра Порошенка становить 28,1%, Юлії Тимошенко - 17,9%. Такі результати оприлюднив у п'ятницю Інститут соціальних технологій "Соціополіс".

На третьому місці за рівнем підтримки виборців знаходиться Сергій Тігіпко - 9,5%. За ним йдуть Олег Ляшко - 5,4% і Анатолій Гриценко - 4,9%. Не визначилися зі своїм вибором 11,2% респондентів.

Прийти на дільниці планують 76,5% опитаних, у тому числі однозначно голосуватимуть 56%. Не збираються брати участі у голосуванні 8,7% респондентів, 4,4% - швидше за все не будуть голосувати, 10,4% респондентів ще не визначилися з вибором.

Дослідження проводилося з 10 по 14 травня 2014 року. Методом особистого інтерв'ю опитали 2000 респондентів у всіх регіонах України, за винятком Донецької та Луганської областей, Криму і Севастополя.

Директор компанії "Соціополіс" Сергій Панченко вважає, що результати опитування свідчать про те, що говорити про перемогу Петра Порошенка на виборах як про доконаний факт ще рано.

"Наявний розрив в електоральних рейтингах між Петром Порошенком і Юлією Тимошенко хоча і досить помітний, але недостатній для того, щоб вже з упевненістю називати прізвище нового президента. Адже, як показує досвід попередніх виборів, у Юлії Тимошенко та її партії є "прихований" електорат, завдяки якому, як правило, вона набирала на 5-10% голосів більше, ніж передбачали соціологи", - заявив він.

Окрім того, Панченко зазначив, що нинішня виборча кампанія значно відрізняється від попередніх своєю швидкоплинністю та умовами, в яких вона проводиться. "Тому остаточні результати голосування можуть принести багато несподіванок", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram