ГоловнаПолітика

Аксьонов перед роковинами депортації татар заборонив мітинги в Криму (Документ)

Заходи введені нібито для запобігання "провокаціям з боку екстремістів"

Аксьонов перед роковинами депортації татар заборонив мітинги в Криму (Документ)
Фото: EPA/UPG

Самопроголошений в.о. глави Республіки Крим Сергій Аксьонов заборонив проводити масові заходи на території півострова до 6 червня.

Текст указу від 16 травня оприлюднено у Facebook Ради міністрів Криму.

"У зв'язку з триваючими подіями в багатьох містах південного сходу України, в результаті яких є жертви і постраждалі з боку цивільного мирного населення, з метою усунення можливих провокацій з боку екстремістів, що мають можливість проникнути на територію республіки Крим, щоб уникнути зриву курортного сезону в Республіці Крим, заборонити проведення масових заходів на території республіки Крим до 6 червня 2014 року", - йдеться в указі.

При цьому органам влади Криму, органам місцевого самоврядування і установам культури на території півострова запропоновано скасувати всі заплановані в цей період заходи.

Нагадаємо, 13 травня самопроголошена кримська влада дозволила татарам провести 18 травня в Сімферополі жалобний мітинг до Дня депортації. Як відомо, 18 травня кримські татари згадують початок сталінської депортації кримськотатарського народу 1944 року. Цьогоріч буде 70 років від часу трагедії, яку кримські татари вважають геноцидом їхнього народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram