ГоловнаПолітика

Щасливим Донбас може бути тільки в єдиній Україні, - Ахметов

Найбагатший українець звернувся до своїх земляків

Мільярдер Рінат Ахметов оприлюднив своє відеозвернення до жителів Донбасу.

"Сьогодні на Донбасі

складна ситуація. На Донбасі оселився страх. Люди закривають магазини, закривають офіси, виїжджають з міста, на вулицях стріляють і вбивають людей. І це величезна біда для нашого краю.

Ми живемо в біді. А я хочу, щоб Донбас і кожен житель нашого регіону були щасливими", - сказано у зверненні.

За словами Ріната Ахметова, є чотири сценарії: "Сценарій номер один: залишається все, як є. Вся влада в Києві, а регіони розвиваються за залишковим принципом. Цей шлях зжив себе, він не має права на майбутнє, і в цьому я глибоко переконаний.

Сценарій номер два:

Донецька народна республіка. Її ніхто в світі не визнає. А структура нашої економіки - це вугільна промисловість, це металургія, це енергетика, це машинобудування, це хімічна промисловість і це сільське господарство. І всі суміжні підприємства, які з цим пов'язані. Ми потрапимо під величезні санкції, ми не зможемо ні продавати, ні виробляти. Це означає зупинка виробництва, це означає безробіття, це значить бідність.

Сценарій номер три

: приєднання до Росії. Я глибоко переконаний, що це не треба ні Росії, ні Донбасу. І від цього не виграє ні Росія, ні Донбас. Ми потрапимо під величезні санкції, і ми не зможемо ні продавати, ні виробляти свою продукцію. Це означає економічний спад, безробіття та бідність.

І сценарій номер чотири. На мій погляд, це єдиний правильний шлях: це зміна в Конституції,

децентралізація влади. Це тоді, коли влада з Києва переходить в регіони. Це тоді, коли владу не призначають, а обирають. І це тоді, коли місцева влада бере відповідальність за сьогодення і майбутнє перед людьми".

"Я глибоко переконаний, що щасливим Донбас може бути тільки в єдиній Україні", - резюмував Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram