ГоловнаПолітика

Рудьковський: Вибори в один тур зберегли б десятки життів

Також нардеп хоче референдуму

Рудьковський: Вибори в один тур зберегли б десятки життів
Николай Рудьковский (в центре), Сергей Тигипко и Сергей Тарута
Фото: Макс Левин

Позачергові президентські вибори в Україні варто провести в один тур, щоб зберегти гроші та життя громадян. Таку думку сьогодні під час виступу на Першому всеукраїнському круглому столі національної єдності у Верховній Раді висловив народний депутат Микола Рудьковський.

"За один тур кандидати могли б подивитися на свій рейтинг. І ми зберегли б дуже багато грошей, а також десятки життів людей, які загинуть між першим та другим туром. Я говорю про загибель людей на сході, які, як ми всі розуміємо, будуть", - заявив Рудьковський, зазначивши, що він підготував законопроект, який передбачає вибори в один тур.

Також Рудьковський висловив думку, що в Україні потрібно провести референдум, на якому поставити питання щодо унітарності або федералізації України: "І друге питання винести на обговорення - російська мова державна в певних регіонах. І третє питання додати - щодо позаблоковості та векторного розвитку України. Я упевнений, що Східна Україна прийшла б на такий референдум".

"Ми що, сумніваємося в тому, що українці проголосують за єдину цілісну Україну", - закінчив свій виступ провокаційним питанням Рудьковський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram