ГоловнаПолітика

У Київраду намагаються повернутися люди Черновецького

Люди з неоднозначною репутацією є і в списках партій

У Київраду намагаються повернутися люди Черновецького

Серед кандидатів у депутати Київради є чимало персон, пов'язаних з командою колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.

Про це пише в сьогоднішньому номері газета «Україна молода».

У матеріалі видання зазначено, що серед найбільш упізнаваних осіб, які розраховують отримати посвідчення депутата Київради, є, зокрема, Людмила Качурова - колишня голова охорони здоров'я Києва (і фігурант свого часу порушеної проти неї кримінальної справи); Алла Шлапак – екс-радниця Черновецького; Олександр Пабат - колишній керівник фракції «Громадський актив Києва», що увійшла до провладної більшості Київради; Сергій Кримчак - секретар «земельної» комісії Київради й інші. Усі ці особи балотуються як самовисуванці, та як зазначає видання, кілька політичних партій теж дали притулок неоднозначним кандидатам.

«Веде в депутати «УДАР» й Ігоря Баленка, чоловіка співачки Асії Ахат і власника мережі магазинів «Фуршет», відомого не тільки своїм бізнесом, а й широким колом політичних партій, у яких пан Баленко встиг «засвітитися». Показово, що в 5 мажоритарному окрузі балотується син Баленка - Артур, а сам батько сімейства йде в окрузі №13. Список «УДАРу» прихистив у себе і брата народного депутата Олександра Бригинця Павла (номер 20 у партійном списку). Тоді як на мажоритарці (округ №30) «УДАР» підтримує Владислава Михайленка, близького до В'ячеслава Супруненка, колишнього зятя Леоніда Черновецького», - пише «Україна молода».

Є, правда, і деякі нові проекти, які вперше беруть участь у виборах до Київради. До таких належить, наприклад, партія «Права воля». Однак, як пише «УМ» з посиланням на політолога Тараса Березовця, є підстави вважати, що «Права воля» - перелицьований «ГАК» - опора колишньої більшості Черновецького. Щодо партії львівського мера Садового «Самопоміч», то її список рясніє іменами відомих бізнесменів, серед яких Сергій Гусовський (власник мережі ресторанів), Андрій Логвин (один із засновників Інтенет-магазину ModnaKasta) і Максим Гапчук (фінансовий директор страхової компанії «Княжа»).

«Шкода, що під членів інших команд мімікрували представники «тієї самої»команди. Це вельми некорисно для партій-реципієнтів. Рано чи пізно вони це усвідомлять, хоча наразі значно важливіше, щоб самі кияни розібралися в тому, хто є хто», - резюмує видання.

Нагадаємо, вибори в Київраду відбудуться 25 травня. 60 депутатів будуть обрані за партійними списками, ще 60 - за мажоритарними.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram