ГоловнаПолітика

Половина українців вважає, що між Україною і Росією триває війна

Політику РФ вважають дружньою тільки 2% громадян

Половина українців вважає, що між Україною і Росією триває війна
Фото: EPA/UPG

Більш ніж 56% українців, опитаних Центром Разумкова, вважають, що між Україною і Росією зараз триває війна. 28,5% респондентів заявили, що не згідні з такою думкою, а 15,2% не змогли відповісти.

Серед тих, хто вважає, що між Україною і Росією триває війна, 77,1% упевнені, що це відбувається через Росію. 14,5% звинувачують обидві сторони, 4,5% - тільки Україну. Не змогли відповісти на це запитання близько 4%.

Респондентів також попросили оцінити політику Росії щодо України. 56,5% опитаних відповіли, що вона є недружньою; 14,2% - невизначеною і суперечливою; 12,7% бачать бажання Росії виправити своє становище коштом сусіда; 5% - прагматичне взаємовигідне партнерство; 2,4% - вважають політику Росії відкритою, добросусідською, дружньою, і 9,4% не змогли відповісти.

Політику України щодо Росії недружньою назвали 35,3% опитаних. 28,2% вважають її невизначеною і суперечливою; 10,6% - прагматичною і взаємовигідною; 9,5% - відкритою, добросусідською, дружньою; 2,7% вважають, що Україна хоче виправити своє становище коштом сусіда, і 13,7% не змогли відповісти.

Опитування проводили з 25 до 29 квітня; опитано 2012 респондентів серед населення України поза 18 років у всіх регіонах країни, крім не визнаної Україною Республіки Крим. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, Україна вважає Росію загрозою для цивілізованого світу.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram