ГоловнаПолітика

Сьогодні Рада розгляне законопроекти для безвізового режиму з ЄС

Парламент відкриває ранкове засідання

Сьогодні Рада розгляне законопроекти для безвізового режиму з ЄС
Фото: Макс Левин

Голова парламенту Олександр Турчинов оголосив ранкове засідання Верховної Ради відкритим.

У залі зареєструвалися 266 депутатів.

Згідно з порядком денним, у вівторок депутати розглядатимуть законопроекти, необхідні для лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України: про державну антикорупційну політику, про діяльність уповноваженого з прав людини у сфері захисту персональних даних, про протидію дискримінації.

Окрім того, плануються до розгляду законопроекти про звернення до Ради Європи з проханням виключити Росію з організації та про протидію рейдерських захоплень підприємств.

Також Рада спробує прийняти законопроекти, які депутати вже обговорили 24 квітня, але до прийняття яких не приступали у зв'язку з відсутністю більшості парламентаріїв на своєму робочому місці. Наприклад, про надання житла та працевлаштування політично репресованим з Криму, про кримінальну відповідальність за незаконне розміщення в Україні іноземних державних символів та про створення єдиного національного органу стандартизації.

Окрім того, парламентарії мають намір повернутися до розгляду раніше не підтриманих законодавчих ініціатив, зокрема до законопроектів про обрання мерів великих міст у два тури та про призначення головою Київської міської адміністрації мера Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram