ГоловнаПолітика

Кримським татарам дозволили мітинг у Сімферополі до Дня депортації

Акція пройде без українських прапорів

Кримським татарам дозволили мітинг у Сімферополі до Дня депортації
Фото: 15minut.org

Самопроголошена кримська влада дозволила татарам провести 18 травня у Сімферополі  траурний мітинг до Дня депортації. Про це йдеться на сайті так званої Держради Криму.

"Ми намагалися пояснити, що все одно люди будуть приходити. І якщо буде заборона, туди приходитимуть люди певним чином налаштовані. Це ще більше напружить ситуацію, і нічого доброго ні кримським татарам, ні владі не буде, - заявив "Радіо Свобода"з цього приводу Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу.

При цьому татари погодилися піти на поступки самопроголошеної кримської влади та провести мітинг тільки під національними кримськотатарськими прапорами, без української символіки. Зі свого боку, Меджліс зажадав заборонити представникам кримської "самооборони" знаходитися у цей час у центрі міста з метою запобігання провокацій та конфліктних ситуацій.

Спочатку Меджліс планував провести вшанування річниці депортації під національними кримськотатарськими прапорами та державними прапорами України; у відповідь окупаційна влада пригрозила заборонити акцію.

18 травня кримські татари вшановують початок сталінської депортації кримськотатарського народу 1944 року. Цього року 70 років з часу трагедії, яку кримські татари вважають геноцидом їхнього народу .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram