ГоловнаПолітика

США не визнали референдум на сході України

Американці заявили про "каруселі" та голосування у Москві

 США не визнали референдум на сході України
Дженнифер Псаки

Сполучені Штати Америки не визнають результати референдумів про відділення Донецької та Луганської областей від України. Про це сказала представник Державного департаменту США Дженніфер Псакі на брифінгу у Вашингтоні.

"Ми не визнаємо нелегальний референдум, який відбувся у Донецькій та Луганській областях у минулі вихідні. Він не відповідає законодавству України та є спробою посилити поділ і безлад в країні", - цитує Псакі прес-служба Держдепу.

"Його методологія також викликає серйозні сумніви, оскільки були повідомлення про"каруселі", попередньо заповні бюлетені, голосування дітей, голосування за відсутніх людей та навіть голосування у Москві іта Санкт -Петербурзі", - додала Псакі. Варто зазначити, що українські виборчі "каруселі", поставили Псакі у глухий кут. На питання журналістів, що це таке, представник Держдепу не змогла відповісти, пообіцявши проконсультуватися з фахівцями.

Після цього Псакі зазначила, що проведення президентських виборів 25 травня дозволить об'єднати Україну і висловити громадянам свою позицію через участь у голосуванні.

Нагадаємо , "Донецьку та Луганську народні республіки", які були проголошені за результатами "референдумів", імовірно, скоро визнають терористичними організаціями.

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що керівництво цих проросійських організацій навмисно провело 11 травня референдум з наміром легалізувати свій статус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram