ГоловнаПолітика

Донецький терорист "Стрєлок" оголосив війну Україні

І покликав на допомогу Росію

Донецький терорист "Стрєлок" оголосив війну Україні
Фото: kp.ru

Співробітник ГРУ МО Росії Ігор Гіркін, відомий під псевдонімом "Стрєлок", проголосив себе верховним головнокомандувачем ДНР і видав перший указ, який поширили як листівку у Слов'янську і Краматорську.

Текст листівки подає видання "Новости Донбасса".

В указі йдеться про те, що "у зв'язку з проголошенням незалежності Донецької народної республіки (ДНР) та з метою захисту її населення від зовнішньої агресії" командир донецьких терористів ухвалив "перепідпорядкувати йому як верховному головнокомандувачу ДНР усі постійно дислоковані на території республіки військові формування, органи безпеки, міліції, митниці, прикордонної служби, прокуратури, а також інші воєнізовані структури". Російський диверсант наказує "командирам відтепер виконувати тільки його накази і розпорядження".

Також Гіркін зазначає, що на території ДНР необхідно ввести режим контртерористичної операції (КТО). "У рамках КТО всі бойовики українських неонацистських угруповань (т.зв. Національна гвардія, Правий сектор, батальйон Ляшка тощо) підлягають затриманню, а в разі збройного спротиву - знищуються на місці", - зазначив "Стрєлок".

Окрім того, правоохоронним органам республіки терорист наказує забезпечити кримінальне переслідування ватажків "київської хунти" та інших осіб, причетних до підбурювання, організації та вчинення масових убивств на території ДНР: І. Коломойського, П.Наливайченка, А.Парубія, А.Авакова, Ю.Тимошенко, О.Турчинова, А.Яценюка, О.Ляшка, А.Артеменка, а також громадян США Дж.Бреннана, В.Нуланд, Дж.Псакі.

"Усі солдати і офіцери збройних сил, внутрішніх військ, СБУ, МВС та інших воєнізованих структур України з цього моменту вважаються такими, що незаконно перебувають на території ДНР. Протягом 48 годин вони зобов'язані присягнути на вірність ДНР або покинути її територію. Усім, хто перейшов під командування влади ДНР, гарантується збереження військових і спеціальних звань, грошового забезпечення та соціальних гарантій (за умови непричетності до скоєння тяжких й особливо тяжких злочинів)", - гарантує Гіркін.

"Зважаючи на надзвичайний характер ситуації в країні, розв'язаний "київською хунтою" геноцид донецького населення і загрозу інтервенції з боку НАТО, звертаюся до Російської Федерації з проханням про надання ДНР військової допомоги", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляли, колишні лідери самопроголошеної "Донецької народної республіки" фактично усунені якимсь Сергієм Здрилюком на прізвисько "Абвер", який називає себе "правою рукою" командувача бойовиків на Донбасі Ігоря Стрєлкова (Гіркін).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram