ГоловнаПолітика

Кернес повернувся до виконання обов'язків мера Харкова

Усі питання він вирішує за допомогою телефону та Інтернету

Кернес повернувся до виконання обов'язків мера Харкова
Фото: ТСН

Харківський міський голова Геннадій Кернес, перебуваючи після замаху на лікуванні в Ізраїлі, днями повернувся до виконання своїх обов'язків градоначальника.

Про це повідомляє в понеділок прес-служба Харківської міськради з посиланням на інтерв'ю Кернеса 9-му ізраїльському телеканалу.

Мер Харкова зазначив, що всі справи він веде  за допомогою телефонних дзвінків та Інтернету.

"Я відчуваю, що здатен навіть на відстані керувати містом, а як я це роблю - нехай уже оцінюють харків'яни", - зазначив Геннадій Кернес.

За словами міського голови, зараз стан його здоров'я задовільний. "Спасибі лікарям, які зуміли забрати мене з того світу. Щодо замаху: хто робив замах на моє життя - цікаве питання, на яке я не маю відповіді. Зброї зараз на території України багато, знаходиться вона в різних руках. Хто і як стріляв - я не можу сказати", - наголосив міський голова.

На його думку, зараз ніхто не розслідує цієї справи, а позиція мера залишається колишньою - Україна повинна бути єдиною, а Харків має бути у складі України.

Нагадаємо, замах на Кернеса було скоєно 28 квітня, мер отримав вогнепальне поранення в спину під час пробіжки.

Постраждалого прооперували в реанімації міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Потім Кернеса відправили на лікування до Ізраїлю. За фактом замаху на міського голову Харкова розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram