ГоловнаПолітика

У ДНР заявили про явку на "референдумі" у 69,27%, а в Луганську - про 75% (Оновлено)

У Краматорську голосування закінчили достроково

У ДНР заявили про явку на "референдумі" у 69,27%, а в Луганську - про 75% (Оновлено)
Фото: @EvgenyFeldman

Явка на референдумі у Донецькій області станом на 16:00 склала 69,27%, заявив голова Центральної виборчої комісії самопроголошеної "Донецької народної республіки" Роман Лягін.

Як передає РБК-Україна, згідно з інформацією, у Донецьку явка склала 70 %, Краматорську - 73 %, у Маріуполі (на 14:00) - 24 %. Невисокий показник Маріуполя пов'язаний, на думку Лягіна, з малою кількістю дільниць у місті (їх всього 4).

Окрім того, він зазначив, що у Красноармійську зазнав нападу з боку військовослужбовців Нацгвардії, тому референдум там достроково завершений. Явка склала 70 %, протоколи встигли вивезти.

На думку Лягіна, подібна картина, мабуть, буде спостерігатися ще у декількох містах. Називати їх він не став, але зазначив, що у всіх з них явка вже склала 60 %.

У свою чергу, явка на референдумі в Луганську на перевищила 75%, повідомив прес-центр штабу "Об'єднаної армії Південного Сходу".

"Станом на 15.00 явка на виборчих дільницях міста Луганська склала 75%, у Луганській області - 78%", - йдеться в повідомленні.

Пік голосування по області припав на першу половину дня, на цей момент спостерігається спад відвідувань виборчих дільниць. У місті активність виборців підвищилася з 11 години дня і продовжує зростати.

Нагадаємо, о 12.00 сепаратисти заявили про явку у 32,7 % на референдумі у ДНР та про 65 % у Луганській області. Варто зазначити, що голосування проходитиме з порушенням багатьох правил - на дільницях немає кабінок для голосування, бюлетені без підписів та печаток, в Маріуполі голосують прямо на вулиці.

Влада України заявила, що не визнає результати цього голосування. З аналогічною заявою виступили США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram