ГоловнаПолітика

МЗС: за "референдумом" на Донбасі стоять терористичні бандформування

Україна не визнає результатів цього опитування

МЗС: за "референдумом" на Донбасі стоять терористичні бандформування
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України назвало "референдум" про статус Донбасу юридично нікчемним і не маючим правових наслідків для територіальної цілісності України.

"Проведення 11 травня ц.р. інспірованого, організованого та фінансованого Кремлем нелегітимного "референдуму" про статус Донецької та Луганської областей є юридично нікчемним і не матиме жодних правових наслідків для територіальної цілісності та устрою України. Організатори цього злочинного фарсу свідомо пішли на порушення Конституції та законодавства України, знехтували закликами української влади та міжнародної спільноти. За "референдумами" і провокаціями стоять вишколені й озброєні за сучасними російськими стандартами терористичні бандформування", - йдеться в заяві прес-служби МЗС.

У відомстві підкреслюють, що "переважна більшість громадян України у Донецькій та Луганській областях не піддаються на ці свавільні дії та не беруть в руки злочинний "бюлетень", окроплений кров'ю співвітчизників".

"Український народ не визнає ніяких терористичних референдумів ні на Донеччині, Луганщині, ні в Криму. Такою ж є і реакція всього міжнародного співтовариства. Наша держава виступає за діалог національної єдності, в якому немає місця загрозам та тероризму, а є відкритість і згуртованість всіх громадян доброї волі, які бажають миру, стабільності і благополуччя для України", - підкреслюють в МЗС.

Нагадаємо, сьогодні в Донецькій і Луганській областях сепаратисти проводять референдуми щодо статусу регіонів. На багатьох дільницях немає кабінок для голосування, можна голосувати за кількох людей.

У Маріуполі та Луганську біля дільниць утворилися черги. Варто зазначити, що ажіотаж є лише на тих дільницях, які укрупнили. Водночас в Артемівську мер відмовився надати школи для виборчих дільниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram