ГоловнаПолітика

Влада готова до переговорів з Донбасом, - Турчинов

За круглий стіл запрошують представників місцевої влади та громадських діячів, але не терористів

 Влада готова до переговорів з Донбасом, - Турчинов
Фото: president.gov.ua

Влада готова до переговорів з представниками регіонів, зокрема, з Донбасом.

Про це заявив виконуючий обов'язки президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

"Ми чуємо Донбас, і зараз готові сідати за стіл переговорів", - цитує Турчинова прес-служба глави держави.

Турчинов нагадав про спільну з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком ініціативу проведення круглих столів національної єдності по всій країні і найближчим часом у Києві.

В.о. президента запросив до участі у круглих столах представників органів місцевого самоврядування, науковців, представників культури, тих, хто представляє політичні рухи та громадські організації.

"Ми запрошуємо за круглий стіл, але не терористів, завданням яких є знищення країни, завданням, яке поставили перед ними їхні господарі. Ми готові сідати і говорити, незалежно від того, що відбувається, і які гасла проголошуються", - зазначив Турчинов.

За словами голови Верховної Ради, Україна незалежно від усього йде шляхом децентралізації. "Ми йдемо шляхом реального посилення місцевого самоврядування, реального посилення регіонів, фінансового та політичного", - підкреслив він.

"Не може бути сильної України зі слабкими регіонами. Ми зацікавлені у сильних регіонах, у регіонах, які можуть формувати свої виконкоми, які беруть відповідальні рішення та відповідають за ці рішення. І таким шляхом ми йдемо, готуючи зміни до Конституції", - сказав Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram