ГоловнаПолітика

Турчинов пообіцяв ветеранам зберегти мир в Україні

В.о. Президента привітав українців з Днем Перемоги

Турчинов пообіцяв ветеранам зберегти мир в Україні
Фото: president.gov.ua

Виконувач обов'язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов побажав ветеранам у День Перемоги міцного здоров'я, душевного тепла, миру і щасливих довгих років життя.

"Це особливо емоційне свято, яке об'єднує всі покоління, переповнює загальними почуттями радості і печалі. Ми щиро шануємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід'ємне право жити вільно на рідній землі", - йдеться у вітальному зверненні Турчинова, розміщеному на сайті ВР.

В. о. президента пообіцяв ветеранам, що нащадки не забудуть їх подвиг. "Переконаний, що і наші діти та їхні нащадки ніколи не забудуть про жертовність і величний подвиг українців, яким по праву належить одне з провідних місць у славній когорті переможців. З тих, хто зброєю або своєю працею наближав перемогу, залишилося 1 мільйон 600 тисяч ветеранів. З них тільки 32 тисячі безпосередніх учасників кровопролитних битв і 55 тисяч інвалідів війни. Це люди, якими пишається вся Україна. Ми, пам'ятаючи про неоплачений перед вами борг, зробимо все можливе, щоб забезпечити вам гідні умови життя надійний соціальний захист і повагу в суспільстві. Ми сповнені рішучості примножувати успадковані від вас цінності, захищати мир і розвивати наш прекрасний спільний дім під назвою Україна", - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні Україна святкує 69-ту річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram