ГоловнаПолітика

Кернес вважає, що в нього стріляли, бо він проукраїнський політик

Політик вважає, що замах на нього вигідний багатьом

Кернес вважає, що в нього стріляли, бо він проукраїнський політик
Фото: ТСН

Ізраїльські лікарі не тільки вивели Геннадія Кернеса зі штучної коми, а й повернули до життя. Лікарі вважають, що його випадок є унікальним.

"Я живий. Я такий... Але я, слава Богу, живий", - каже мер Харкова, повідомляє ТСН.

Кернес уже четвертий день у військовому шпиталі, де оперували. Загалом Кернес переніс три операції, одна з яких тривала 8 годин.

Щодо причин замаху, сам Кернес наполягає виключно на політичній версії.

"Це прикордонне місто. Я залишаюся поки що на цій версії, я не можу прийняти іншу версію", - говорить Кернес.

"Вигідно багатьом, але головне, що тут можна розглядати і з боку, що я проукраїнський політик, я не за те, щоб Харків був у складі Росії, я за те, щоб Харків був у складі України", - наполягає мер Харкова.

З лікарняного ліжка Кернес вимагає професійного, а не формального розслідування.

Каже, що за 4 дні відтоді, як він оговтався, слідчі з ним зв'язатися не намагалися. Поки що тільки опитують коло його знайомих.

Нагадаємо, замах на мера Харкова було скоєно в понеділок, 28 квітня. Невідомий вистрілив Кернесові в спину, коли той здійснював пробіжку. Пострілом було пробито легеню, потерпілого доставили в місцеву лікарню, де прооперували. Пізніше мера доставили літаком в одну з ізраїльських клінік, де йому зробили ще три операції.

Слідство відпрацьовує 4 основні версії замаху, в тому числі пов'язані з профдіяльністю, комерційними інтересами і протидією сепаратистам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram