ГоловнаПолітика

СБУ обіцяє не допустити проведення референдумів на сході

Незаконне голосування має відбутися 11 травня

СБУ обіцяє не допустити проведення референдумів на сході
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України обіцяє не допустити проведення референдумів щодо визнання незалежності Луганської та Донецької областей 11 травня.

Про це на прес-конференції заявив глава СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє РБК-Україна.

"Підготовка псевдореферендуму не зупинилася, але ми будемо робити все для того, щоб не було фінансування цих псевдореферендумів і щоб вони не були організовані", - зазначив Наливайченко.

"У нас величезна увага всіх керівників міст південно-східних регіонів України з точки зору того, що ми сподіваємося, що вони зрозуміли ті попередження, які їм було винесено від імені України та правосуддя Генеральною прокуратурою України про недопущення організації незаконних заходів, незаконних псевдореферендумів чи провокацій, які мали місце, на жаль 2 травня з трагічними наслідками в Одесі", - сказав Наливайченко.

Як повідомляли раніше, самопроголошена "Донецька народна республіка" (ДНР) проведе свій "референдум" про статус області в два тури: перший 11 травня, другий - 18 травня.

Секретар РНБО Андрій Парубій сьогодні пообіцяв, що антитерористична операція буде продовжена навіть у разі, якщо сепаратисти "Донецької народної республіки" приймуть рішення про перенесення референдуму. За його словами, призначений сепаратистами референдум незаконний і не має жодної юридичної сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram