ГоловнаПолітика

Тимошенко просить Путіна спростувати свої заяви, або втілити їх у життя

Екс-прем'єр вважає, що лідер однієї з найбільших країн світу не має права публічно говорити неправду

Тимошенко просить Путіна спростувати свої заяви, або втілити їх у життя
Фото: Макс Левин

Кандидат в президенти Юлія Тимошенко звернулася до президента Росії Володимира Путіна і закликала його або спростувати вчорашні заяви щодо подій в Україні, або втілити їх у життя.

Про це вона заявила на прес-конференції в Херсоні у відповідь на вчорашні заяви Путіна і на ситуацію в Донецьку та Луганську, в яких проросійськи налаштовані сили намагаються 11 травня провести референдум, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Судячи з сьогоднішніх подій та обставин, заяви, які вчора зробив Путін, є помилковими", - підкреслила Тимошенко.

На її думку, ці заяви були зроблені для дезорієнтації українського народу, для того "щоб на цьому тлі проводити всі агресивні заходи і готувати фальшивий референдум на 11 травня.

"Мені здається, що президент, лідер однієї з найбільших країн світу - Російської Федерації, не має права публічно для всього світу говорити неправду. І тому я звертаюся до Володимира Путіна: або заявити, що його заяви є неправдивими, або ті заяви, які він зробив, втілити в життя. Якщо лідер великої країни робить помилкові заяви, і його наступні дії не збігаються з його оголошеннями, то такий лідер втрачає авторитет, вплив у світі, втрачає повагу і, по суті справи, втрачає і владу у своїй власній країні. Тобто, люди йому просто припиняють вірити", - підкреслила Тимошенко.

Вона також висловила сподівання, "що залишки мудрості у російського керівництва" призведуть до припинення терору, а Україну залишать у спокої.

"Я сподіваюся, що Україну залишать у спокої, дадуть нам нормально жити, припинять нас тероризувати неоголошеною війною, припинять сіяти нестабільність у нашій державі", - зазначила кандидат у президенти.

Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія відвела свої війська від кордону з Україною, і тепер вони перебувають там, де проходять регулярні навчання. Також Путін вперше заявив, що президентські вибори в Україні повинні бути проведені 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram