ГоловнаПолітика

Суд знизив розмір застави для Мельника до 600 тис. гривень

Раніше сума застави становила понад 20 млн гривень

Суд знизив розмір застави для Мельника до 600 тис. гривень
Петр Мельник
Фото: Артем Атаманюк

Апеляційний суд Києва 7 травня знизив розмір застави для колишнього ректора Податкового університету, екс-нардепа від Партії регіонів Петра Мельника до 609 тис. гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було скасовано постанову судді Печерського районного суду міста Києва від 22 квітня 2014 року в частині визначення підозрюваному П.В. Мельнику розміру застави та визначено заставу в розмірі 500 мінімальних заробітних плат (мінімальна зарплата дорівнює 1218 грн, - Ред.)", - наголошено в повідомленні.

Цим рішенням суд частково задовольнив апеляційну скаргу захисника Мельника.

У повідомленні не вказано, чи вніс Мельник вказану заставу і чи його випустили з-під варти.

Нагадаємо, 1 квітня працівники ГУБОЗ МВС затримали Мельника після того, як він прилетів в Україну авіарейсом з Лондона.

Згодом Печерський районний суд Києва 2 квітня обрав для Мельника запобіжний захід у вигляді застави в розмірі майже 23 млн грн.

Уперше Мельника затримали 27 липня 2013 року в йому кабінеті під час отримання хабара в розмірі 40 тис. грн і 80 тис. грн, які він вимагав за вступ абітурієнтів. 1 серпня йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. 9 серпня стало відомо, що Мельник утік, позбувшись електронного браслета. Він переховувався у США в родичів.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram