ГоловнаПолітика

Хейґ пообіцяв Тимошенко, що Британія допомагатиме Україні

Сторони обговорили агресію Росії

Хейґ пообіцяв Тимошенко, що Британія допомагатиме Україні
Уильям Хейг

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейґ на зустрічі з кандидаткою в президенти від "Батьківщини" Юлією Тимошенко пообіцяв, що його країна допомагатиме Україні на шляху до євроінтеграції.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Хейґ запевнив, що Великобританія підтримувала і підтримує Україну.

"Я добре пам'ятаю, що саме Ваш уряд розпочав переговори з ЄС про поглиблену зону вільної торгівлі. Вважаю, що ця можливість повинна бути використана вповні, щоб зміцнити європейську перспективу України та добробут її громадян. Великобританія завжди буде поруч з Україною і її народом на цьому шляху", - сказав Хейґ.

Сторони обговорили ситуацію в Україні і питання, пов'язані з агресією Росії проти нашої держави, що є грубим порушенням гарантій безпеки Будапештського меморандуму 1994 року.

Хейґ і Тимошенко також обговорили процес підготовки до проведення президентських виборів 25 травня і пріоритетні напрямки реформ після виборів, зокрема антикорупційний пакет.

Хейґ висловив глибоке занепокоєння спробами Росії зірвати вибори в Україні. Тимошенко також наголосила на важливості проведення президентських виборів 25 травня і необхідності забезпечити волевиявлення українських громадян, зокрема на Сході та Півдні України.

Окрім того, йшлося про двосторонню і багатосторонню економічну, фінансову та технічну допомогу Україні.

Нагадаємо, Хейґ 6-7 травня перебуває з візитом в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram