ГоловнаПолітика

"Референдум" сепаратистів пройде в донецьких школах

Донецькі батьки побоюються водити дітей до школи

"Референдум" сепаратистів пройде в донецьких школах
Фото: Макс Левин

У школах Донецька активісти "Донецької народної республіки" хочуть провести свій "референдум".

Донецькі батьки побоюються водити дітей до школи, повідомили читачі сайт "Донецк. Комментарии".

За їхньою інформацією, вчителі та керівництво шкіл попередили батьків про присутність у навчальних закладах осіб, які репрезентують ДНР і готують "референдум".

При цьому вчителі зазначають, що офіційно школи працюють у "звичайному режимі", але залишають за батьками вибір: відправляти дітей на уроки чи ні. У підсумку явка учнів знизилася до мінімуму - часто в молодших класах присутні не більш ніж десять дітей.

Сьогодні мер Донецька Олександр Лук'янченко на прес-конференції зазначив, що міська влада Донецька не ухвалювала жодних рішень про надання приміщень шкіл для створення виборчих дільниць на так званому референдумі за незалежність самопроголошеної народної республік.

За словами Лук'янченка, така ситуація складається в багатьох школах міста, оскільки активісти ДНР хочуть організувати дільниці для "референдуму" в місцях, де традиційно проходять всеукраїнські вибори. "Ви хочете, щоб я заборонив? Щоб розбомбили школи і в понеділок не розпочався навчальний день у місті Донецьку?" - заявив Лук'янченко.

Він додав, що постійно веде переговори із сепаратистами і впевнений, що в разі проведення референдуму 11 травня вранці в понеділок, 12 травня, всі школи зможуть почати свою планову роботу.

Нагадаємо, Служба безпеки України отримала неспростовні докази підготовки та координації російською стороною заходів із проведення у східних областях України так званого "референдуму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram