ГоловнаПолітика

Кошулинський: Рада позбавить депутатської недоторканності не тільки Царьова

Прізвища депутат не назвав, щоб винуваті не уникнули покарання

Кошулинський: Рада позбавить депутатської недоторканності не тільки Царьова
Руслан Кошулинский
Фото: http://rama.com.ua

Верховна Рада розгляне питання про позбавлення депутатської недоторканності депутата від Партії регіонів Олега Царьова, швидше за все, на засіданні парламенту 13 травня.

Про це в коментарі кореспонденту LB.ua заявив віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський.

"Думаю, це питання буде порушено й винесено на розгляд у сесійній залі на наступному пленарному засіданні, яке вже буде відкритим, а це 13 травня. До цього потрібно, щоб виконувач обов'язків президента підписав закон, який сьогодні прийняв парламент, і він набув чинності. Нагадаю, згідно з чинним КПК, виконувач обов'язків генпрокурора не може ініціювати позбавлення депутатської недоторканності в парламенті у зв'язку з вчиненням злочину. Цю норму сьогодні Верховна Рада змінила", - нагадав віце-спікер.

Як зазначив Кошулинський, згідно з інформацією, яку сьогодні озвучили представники силових підрозділів, "доповідаючи про стан справ і ті кроки, які робить цей громадянин (Царьов - LB.ua), можна говорити про наявність складу злочину, що передбачає суворе покарання".

На питання, чи фігурували в списках силовиків інші депутати, крім Царьова, які підіграють сепаратистам, депутат відповідати не захотів.

"Є достатній перелік (депутатів, - LB.ua)... Однак дозвольте мені уникнути цього питання, щоб у цих людей не було можливості приховати свої злочини, аби уникнути покарання", - додав він.

Також Кошулинський переконаний, що для позбавлення депутатської недоторканності, зокрема Царьова, у парламенту вистачить голосів.

Нагадаємо, Верховна Рада наділила в.о. генпрокурора Олега Махніцького правом ініціювати позбавлення депутатів недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram