ГоловнаПолітика

США наголосили на важливості президентських виборів в Україні

Держдеп закликав міжнародне співтовариство підтримати зусилля України щодо проведення виборів

США наголосили на важливості президентських виборів в Україні

Офіційний Вашингтон вважає, що президентські вибори в Україні, призначені на 25 травня, мають відбутися, оскільки вони - "важливий момент" для України.

Про це сказала під час прес-брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джен Псакі, повідомляє "Укрінформ".

"Проведення виборів 25 травня - це важливий момент, і вони повинні відбутися", - підкреслила Псакі.

Вона підкреслила, що зусилля російської сторони на Сході України з дестабілізації ситуації "йдуть у розріз з устремліннями українського народу щодо проведення виборів".

Представник Держдепу закликала міжнародне співтовариство "підтримати зусилля України, щоб гарантувати кожному можливість проголосувати і зробити це в мирній обстановці".

Окрім того, Джен Псакі підтвердила, що США працюють над можливістю проведення наступного тижня "двосторонньої або багатосторонньої зустрічі за участю США та інших офіційних осіб". При цьому вона зазначила, що наразі невідомо, чи буде брати участь в ній російська сторона.

Нагадаємо, 5 травня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що потрібно організувати нову зустріч у Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія в будь-якому випадку оголосить результати позачергових президентських виборів, які мають відбутися 25 травня. Ця умова буде дотримана навіть якщо деяку кількість дільниць на цих виборах взагалі не буде відкрито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram