ГоловнаПолітика

Тимошенко: Ми повинні захистити кримчан, вимушених покинути свій будинок

Лідер "Батьківщини" подякувала кримським військовослужбовцям за вірність присязі Україні

 Тимошенко: Ми повинні захистити кримчан, вимушених покинути свій будинок
Фото: batkivshchyna.com.ua

Українські громадяни, які вимушено залишили Крим унаслідок російської окупації, зараз вимагають пильної уваги і допомоги держави в облаштуванні свого життя на материковій частині України.

Про це сьогодні, 6 травня, заявила кандидат в президенти України Юлия Тимошенко під час зустрічі в санаторії "Інгул" у Миколаївській області з виведеними з Криму військовими та членами їх сімей.

"У парламенті вже підготовлено законопроект, який стосується всіх сімей, які виїхали з Криму - як військовослужбовців, так і тих, хто не має ніякого відношення до військової служби. У ньому визначені всі системи соціального захисту. Цей законопроект вже підтриманий профільним комітетом, і ми сподіваємося, що максимум через тиждень цей закон набуде юридичної сили", - повідомила Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" подякувала кримським військовослужбовцям за те, що вони залишилися вірними присязі Україні. "Хочу передати вам від усієї України величезну подяку за те, що ви так високо тримаєте наш національний прапор", - підкреслила вона.

Водночас політик підкреслила, що Крим залишається українською територією, тимчасово окупованою іноземною державою. "Нам потрібно повернути Крим Україні, і ми зробимо це дуже швидко. Я вірю, що єдність нашої країни, єдність всього демократичного цивілізованого світу припинить агресію, поверне нам наші окуповані землі", - додала кандидат в президенти України.

Після зустрічі діти кримських військовослужбовців подарували Тимошенко свої малюнки та скриньку з бажаннями. "Ми зробимо все можливе, щоб ви повернулися додому", - пообіцяла політик.

Тимошенко окремо подякувала дружинам військовослужбовців за підтримку своїх чоловіків у складних воєнних умовах.

"Я дякую вам, офіцерські дружини, і знаю, що ви були надійною опорою для своїх чоловіків. Нашим військовослужбовцям важко було б прийняти таке рішення, якби ви не були поруч і не підтримали їх", - підкреслила лідер партії "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram