ГоловнаПолітика

Аваков про АТО: "Ми зв'язані по руках і ногах"

Силовики прагнуть уникнути жертв серед мирного населення

Аваков про АТО: "Ми зв'язані по руках і ногах"
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначає, що сили, залучені до Антитерористичної операції на сході України, не штурмують житлові квартали і прагнуть уникнути жертв серед мирного населення.

"Силами АТО ми не проводимо штурму житлових кварталів і ставимо обмеження не атакувати там, де є цивільне населення", - зазначено на сайті МВС.

Міністр підкреслив, що це істотно стримує темпи проведення антитерористичної операції.

"Ми зв'язані по руках і ногах тим, що навколо мирне населення. Хтось підтримує, хтось не підтримує - це неважливо: українські військові не можуть стріляти в мирне населення. Це обмеження, яким активно користується ворог, ворог за ними ховається і стріляє звідти. Ми не можемо просто взяти і вирубати цю посадку шаленим вогнем, тому що там стоять мирні будинки", - сказав Аваков.

Нагадаємо, бій між силовиками та сепаратистами у понеділок почався близько 10:45 на околиці Слов'янська. Силовики просуваються вглиб міста. Їм протистоять близько 800 осіб, серед них чеченці. Сепаратисти озброєні гранатометами, кулеметами, мінометами. Наразі офіційно підтверджено загибель у боях 4 силовиків, ще 30 поранені. Окрім того, під час обстрілу мікроавтобуса, який вивозив поранених, загинув один співробітник спецпідрозділу МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram