ГоловнаПолітика

Турчинов обговорив з Меркель майбутні вибори та терористів

Меркель запевнила, що Німеччина повністю підтримує Україну

Турчинов обговорив з Меркель майбутні вибори та терористів
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

Відбулася телефонна розмова в.о. президента України Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з Федеральним Канцлером Федеративної Республіки Німеччини Ангелою Меркель.

Під час бесіди сторони обговорили ситуацію, яка склалася в Україні, майбутні президентські вибори 25 травня та питання активізації двостороннього співробітництва, повідомили в прес-службі ВР.

Зокрема Турчинов заявив, що влада робить все, щоб стабілізувати ситуацію на Сході України.

"Ми готові спілкуватися з тими людьми на Сході, які готові обговорювати свою позицію, але дискусії з тими, хто застосовує зброю проти громадян України - неможливі", - сказав він.

Керівник парламенту зазначив, що зараз відпрацьовуються зміни до Конституції, які передбачають кроки з децентралізації влади, "щоб регіони отримали більшу самостійність".

Крім того, Турчинов повідомив, що Антитерористична операція проводиться виключно проти терористів та диверсантів, які зі зброєю в руках захоплюють заручників, вбивають і тероризують цивільне населення на Сході.

"Повільний перебіг антитерористичної операції пов'язаний з тим, що ми прагнемо забезпечити безпеку громадян та не допустити жертв серед цивільного населення", - зазначив він.

Обговорюючи питання проведення виборів 25 травня Турчинов зазначив, що мета влади – провести чесні та прозорі вибори.

"Реальні труднощі можуть бути тільки в Автономній Республіці Крим, де вибори блокує окупаційний контингент російських Збройних сил", - сказав Турчинов, пояснивши, що на кордоні з Кримом будуть створені додаткові ділянки, "щоб громадяни України мали можливість проголосувати".

У свою чергу, Меркель зазначила, що Німеччина повністю підтримує Україну та готова всіляко допомагати у врегулюванні проблем.

Нагадаємо, раніше в Кремлі назвали абсурдом можливість проведення президентських виборів в Україні на тлі зростаючого насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram