ГоловнаПолітика

ГПУ закликає не підкорятися "народному прокурору" Донецька

Відомство заперечує представлення 5 травня працівникам Донецької прокуратури т.зв. "народного прокурора"

ГПУ закликає не підкорятися "народному прокурору" Донецька
Фото: zn.ua

Генеральна прокуратура України спростовує інформацію про можливе представлення 5 травня працівникам Донецької прокуратури так званого "народного прокурора" і закликає не підкорятися йому.

Про це в неділю, 4 травня, заявляє прес-служба відомства.

"Згідно з Конституцією України, органи прокуратури становлять єдину централізовану систему, яку очолює генеральний прокурор України. Порядок призначення на посади прокурорів обласного рівня передбачено статтею 15 Закону України "Про прокуратуру". Відповідно до зазначеної норми Закону, ухвалювати такі рішення може тільки генеральний прокурор України", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що "в березні цього року наказом виконувача обов'язків генерального прокурора України прокурором Донецької області призначено Миколу Франтовського, який зараз здійснює свої повноваження у встановленому законом порядку".

Окрім того, наголошено, що "чинним Кримінальним кодексом за дії, спрямовані на захоплення державної влади, за самоуправство, а також співучасть у таких діях встановлено кримінальну відповідальність".

"У разі втручання у діяльність прокуратури будуть вжиті жорсткі заходи для усунення порушень закону, від кого б вони не виходили, а також відновлення порушених прав і притягнення у встановленому законом порядку до відповідальності осіб, які допустили ці порушення", - резюмували в прес-службі.

Раніше ГПУ нагадала українцям про кримінальну відповідальність за співпрацю з терористами і закликала жителів східних регіонів не піддаватися на провокації.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram