ГоловнаПолітика

Сімферопольців, які перекривали трасу через Джемілєва, викликають до суду

Активістам закидають порушення громадського порядку

Сімферопольців, які перекривали трасу через Джемілєва, викликають до суду
Фото: Aslan OMER KIRIMLI

Учасники акції протесту проти заборони російською владою в'їзду у Крим лідерові кримських татар Мустафі Джемільову отримують повістки в суд.

Про це розповів один з активістів (попросив не називати його імені), який брав участь у вчорашній акції в кримській столиці, повідомляє Крым.Реалии.

За його словами, вже сьогодні до нього прийшов дільничний інспектор сімферопольської "поліції", який вручив протокол про скоєння адмінправопорушення.

Активістові інкримінують порушення громадського порядку (участь у несанкціонованому мітингу), за що передбачено штраф від 30 до 50 рублів.

Учора активіст був серед тих, хто півгодини ходив по пішохідному переходу біля автостанції "Західна" в Сімферополі, тим самим блокуючи рух.

Ці дії місцеві "поліцейські" знімали на відео. І, судячи з усього, учасників акції ідентифікували із цієї відеозйомки.

Окрім того, стало відомо, що такі самі запрошення в суд отримали й учасники аналогічної акції протесту в Бахчисараї.

Нагадаємо, 3 травня близько тисячі кримських татар зустрічали Джемілєва на кордоні України з невизнаною Республікою Крим. Прикордонники так і не пропустили його на територію півострова - він повертається до Києва.

Призначена президентом Росії Володимиром Путіним прокурор Криму Наталія Поклонська назвала акцію кримських татар, яку вони провели біля кримського КПП, зустрічаючи Мустафу Джемілєва, "незаконною публічною акцією екстремістського характеру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram