ГоловнаПолітика

6 травня очікують виведення з Криму чергової групи суден ВМС

Завершується перевірка технічної готовності плавзасобів до морського переходу

6 травня очікують виведення з Криму чергової групи суден ВМС
Фото: topwar.ru

На 6 травня заплановано виведення із Севастополя й озера Донузлав чергової групи допоміжних суден Військо-Морських сил України, що їх у березні захопили російські військові під час окупації Криму.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на поінформоване військове джерело у Севастополі.

Згідно з інформацією співрозмовника агентства, йдеться про морське водолазне судно "Почаїв", санітарний катер "Сокаль", катери зв'язку "Коростень" і "Добропілля" та рейдовий катер.

Зараз представники відповідних служб українського флоту завершують перевірку технічної готовності плавзасобів до морського переходу. Водночас, як зазначило джерело, виведення може відбутися лише за сприятливих погодних умов.

Попередньо "Почаїв" і "Сокаль" рухатимуться до місця призначення самостійно, при цьому одне із цих суден буде вести на буксирі рейдовий катер. Інші судна виведуть з окупованих портів за допомогою російських (на першому етапі - в нейтральні води) й українських буксирних суден. Як додало джерело, очевидно, що розблоковані судна ВМС України виведуть у порти Одеси й Очакова.

Як відомо, всього в Криму заблокували близько 70 українських кораблів.

Як повідомляли, у другій половині квітня і на початку травня із Севастополя й озера Донузлав у порти України вивели 23 кораблі і допоміжні судна українських ВМС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram