ГоловнаПолітика

Росія кинула виклик всьому кримськотатарському народу, - МЗС України

Недопущення Джемілєва до Криму є провокацією і грубим порушенням усіх міжнародних і двосторонніх українсько-російських угод

Росія кинула виклик всьому кримськотатарському народу, - МЗС України
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ обурене репресивними діями російської влади щодо кримських татар.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Заборонивши лідерові кримських татар, легендарному правозахисникові Мустафі Джемілєву потрапити на свою рідну землю, російська влада кинула черговий виклик цьому багатостраждальному народові", - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначають, що такі дії є помстою лідерові кримськотатарського народу, депутатові Верховної Ради Мустафі Джемільову (фракція "Батьківщина") за його чітку і безкомпромісну позицію щодо невизнання псевдореферендуму й анексії Криму, а також спроб придушити національно-визвольний рух кримськотатарського народу.

Також сказано, що недопущення Джемілєва до Криму є провокацією і грубим порушенням усіх міжнародних і двосторонніх українсько-російських угод, черговим проявом ксенофобії, шовінізму та національної нетерпимості, властивих нинішньому російському режиму.

"Україна підтримувала і завжди підтримуватиме широку національну та культурну автономію кримських татар на їхній історичній батьківщині - у Криму, і буде продовжувати докладати для цього всіх зусиль, зокрема в рамках міжнародного співробітництва", - сказано у підсумку.

Нагадаємо, сьогодні лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв не зміг потрапити на півострів через пункт пропуску Турецький Вал в Армянську.

На півострів Джемілєв не зміг потрапити, оскільки російські спецпризначенці ОМОН, а також так звана кримська самооборона заблокувала облаштований у Криму "російський кордон".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram