ГоловнаПолітика

США і Росія по-різному відреагували на трагедію в Одесі

Америка закликає провести розслідування, Росія заздалегідь знає винуватців

І Держдеп США, і МЗС Росії сьогодні вранці відреагували на трагедію в Одесі, де в пожежі та масових заворушеннях загинули 43 людини. Якщо американська заява починається зі слів співчуття українському народові, то російська - зі звинувачень на адресу української влади.

"Події, що сталися 2 травня в Одесі, трагічні події, внаслідок яких, судячи з наявної інформації, загинули 38 людей і постраждали 50, сприймаються в Москві як ще один прояв злочинної безвідповідальності київської влади, яка потурає знахабнілим націонал-радикалам, включно з "Правим сектором", - сказано в повідомленні МЗС Росії.

"США оплакують разом з усіма українцями трагічну втрату життів в Одесі. Сьогодні міжнародна спільнота має об'єднати зусилля для допомоги українському народу, який переживає цю трагедію. Насильство і заворушення, які обернулися стількома безглуздими смертями, неприйнятні. Ми закликаємо всі сторони працювати разом, щоб відродити спокій, закон і порядок, і ми закликаємо уряд України розпочати докладне розслідування і притягнути всіх винуватців до відповідальності", - йдеться в заяві Держдепу США.

Нагадаємо, міліція Одеси затримала 130 підозрюваних в організації заворушень, хуліганстві та вбивствах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram