ГоловнаПолітика

Росія наполегливо називає збройних сепаратистів "мирними жителями"

Пєсков звинувачує Україну у зірванні Женевських домовленостей

Росія наполегливо називає збройних сепаратистів "мирними жителями"
Фото: instagram.com/sashakots

Тоді як Росія "докладає зусиль із деескалації та врегулювання конфлікту, київський режим пішов на обстріл бойовою авіацією мирних населених пунктів, почав каральну операцію, фактично знищивши останню надію на життєздатність Женевських домовленостей", заявив у п'ятницю прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, інформує ІТАР-ТАРС.

За словами Пєскова, напередодні, за вказівкою Володимира Путіна на південний схід України направили спецпредставника президента Володимира Лукіна для ведення переговорів про звільнення захоплених раніше іноземних військових спостерігачів. "Після початку каральної операції російська сторона наразі не може встановити зв'язок з Лукіним", - підкреслив прес-секретар Путіна.

"Ми надзвичайно стурбовані тим, що в зоні каральної операції перебуває не лише спецпредставник президента Лукін, з яким не вдається встановити зв'язок, а й російські журналісти та представники ЗМІ з інших країн", - сказав Пєсков, додавши, що Росія вимагає від Києва вжити заходів щодо забезпечення їх безпеки.

Нагадаємо, "мирні жителі", про яких каже Пєсков, озброєні автоматами і навіть гранатометами, про що свідчать зокрема фотографії, зроблені російськими журналістами.

Разом з тим, російський "Інтерфакс" передає, що з екс-омбудсменом Володимиром Лукіним встановлено зв'язок. Про це повідомив "Інтерфакс" його представник. Співрозмовник агентства зазначив, що Лукін у безпеці. Перед ним поставлено завдання вести переговори про звільнення захоплених іноземних військових спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram