ГоловнаПолітика

Сепаратисти захопили міськраду Амвросіївки і змусили мера піти у відставку

Місцеві міліціонери заявили, що вони "з народом"

Сепаратисти захопили міськраду Амвросіївки і змусили мера піти у відставку
Фото: http://amvrosievka.dn.ua

30 квітня 30 озброєних автоматами людей за підтримки місцевих жителів захопили міськраду Амвросіївки Донецької області і змусили мера міста Ігоря Склярова написати заяву про відставку.

Як повідомляють "Новости Донбасса", бойовики прибули в Амвросіївку в 6 автомобілях, виламали двері в міськраду і встановили на ній прапор "Донецької народної республіки". Один з автомобілів був із символікою державної охорони. Під час нападу в міськраді нікого не було.

Сепаратисти також замінили прапор на будівлі районної державної адміністрації. При цьому обидва державні прапори розірвали і розтоптали.

На місце події прибули 5 співробітників міліції, які заявили, що вони "з народом", сепаратисти пов'язали їм георгіївські стрічки.

Потім вони в трьох машинах поїхали до мера Ігоря Склярова, який виступає за єдність України, його в домашньому одязі привезли в міськраду і, погрожуючи зброєю, змусили написати заяву про відставку, повідомивши, що "вибори" нового мера пройдуть 1 травня.

За інформацією "Новостей Донбасса", сепаратисти також вимагали гроші в керівництва місцевого водоканалу. Представник підприємства їздив у Донецьк до керівників сепаратистів і вмовив їх не брати грошей з водоканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram