ГоловнаПолітика

Держкомтелерадіо хоче припинити співпрацю з Росією

У зв'язку із систематичними та зухвалими порушеннями з боку РФ

Держкомтелерадіо хоче припинити співпрацю з Росією
Фото: newsfiber.com

Державний комітет телебачення і радіомовлення ініціює припинення чинності інформаційної угоди з Росією.

Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

"У зв'язку із систематичними й зухвалими порушеннями з боку Росії домовленостей між Кабінетом Міністрів і урядом Російської Федерації Держкомтелерадіо звернулося до українського уряду з пропозицією призупинити чинність угоди між Україною і Росією про співробітництво в галузі інформації", - йдеться в повідомленні.

Цією угодою сторони зобов'язалися сприяти створенню умов для широкого і вільного взаємного поширення інформації з метою подальшого поглиблення знань про життя народів держав.

"Усупереч угоді Росія розв'язала проти України справжню інформаційну війну. Російські ЗМІ вже тривалий час пропагують зазіхання на територіальну цілісність нашої держави, розпалюють міжнаціональну ворожнечу, культивують насильство і ксенофобію. Російська пропаганда, наслідуючи найгірші зразки тоталітарних режимів, створює паралельну реальність страшної загрози, ігноруючи при цьому всі домовленості про співпрацю у сфері медіа", - заявляють у Держкомтелерадіо.

Відповідно до положень закону №1906 "Про міжнародні договори України" від 29 червня 2004 року, Держкомтелерадіо заявляє про доцільність ужиття заходів, щоб припинити чинність угоди.

Нагадаємо, Держкомтелерадіо розробило план координації інформаційної діяльності та захисту інформаційної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram