ГоловнаПолітика

Донецька облрада не збирається проводити спільну сесію з сепаратистами

Втім, можливість проведення такої сесії зрештою існує

Донецька облрада не збирається проводити спільну сесію з сепаратистами
Захваченное сепаратистами здание облсовета
Фото: Макс Левин

В.о. голови Донецької облради Ігор Коваль спростовує інформацію про згоду депутатів провести спільну сесію з представниками так званої "Донецької республіки".

Інтерв'ю з Ковалем оприлюднено на сайті облради.

"Чуток про спільну сесію ходить багато. Можу сказати, що ми не отримували від мітингувальників жодних документів з цього приводу. Більш того, під час переговорного процесу, зокрема з представниками громадської організації "Оплот", останні зробили заяву про розпуск Донецької обласної ради. Щонайменше розмови про спільну сесію необґрунтовані і не мають документального підтвердження. Хотілося б раз і назавжди припинити розповсюдження таких чуток", - повідомив він

Коваль зазначив, що на сесії облради дійсно дозволено бути присутнім запрошеним людям, але вони не можуть впливати на її перебіг.

"Рішення можуть приймати тільки представники депутатського корпусу, тому чим є спільна сесія, я абсолютно не розумію", - сказав він.

"Зрозуміло, якщо найближчим часом до нас надійдуть які-небудь документи з цього приводу, ми з депутатами обов'язково їх обговоримо. Але лише у випадку, якщо заявам про наш розпуск дадуть задній хід. Окрім того, ніхто не знімав питання про звільнення будівлі Донецької обласної ради. Звичайно, ми працюємо, але відчуваємо певні труднощі, пов'язані з її захопленням. Для повноцінної роботи нам потрібні не тільки дев'ятий і десятий поверхи, але вся будівля", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що 30 квітня сепаратисти в Донецьку планують провести в захопленому приміщенні облради спільне з депутатами засідання. При цьому наголошувалося, що якщо депутати не прийдуть, то засідання проведуть без них.

Сепаратисти в Донецькій і Луганській областях готуються 11 травня провести референдум про відокремлення цих регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram