ГоловнаПолітика

Прокуратура озвучила чотири версії замаху на Кернеса

Одна з них - протистояння з сепаратистами

Прокуратура озвучила чотири версії замаху на Кернеса
Геннадий Кернес
Фото: Предоставлено пресс-службой Геннадия Кернеса

Слідчі прокуратури Харківської області розглядають чотири основні версії замаху на життя мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це повідомив заступник прокурора Харківської області Костянтин Турков, передає прес-служба міськради.

За його словами, одна з версій може бути пов'язана з професійною діяльністю Кернеса, друга - з діяльністю у комерційній сфері, третя - з особистими неприязними відносинами, четверта може бути пов'язана з протистоянням з сепаратистами.

Як повідомив Турков, жодна з версій поки не відпрацьована, кожна з них зараз у роботі. "Ці версії носять основний характер, але в процесі слідства можуть бути конкретизовані", - зазначив заступник прокурора.

Також Костянтин Турков повідомив, що вже допитано 35 осіб, які мають відношення до місця події, допити тривають.

Крім того, правоохоронці продовжують досліджувати місце події та навколишню території. Висновки стосовно зброї та про те, чи був той, хто стріляв, професійним вбивцею, можна буде зробити після проведення всіх необхідних експертиз.

Раніше МВС повідомило, що на місці замаху вилучили вогнепальну зброю, з якої, імовірно, стріляли у Кернеса, а також гільзу калібру 7,62 мм і саморобний вибуховий пристрій.

Нагадаємо, замах на мера Харкова було скоєно у понеділок, 28 квітня. Невідомий вистрілив Кернесу в спину, коли той здійснював пробіжку. Пострілом було пробито легеню, потерпілого доправили до місцевої лікарні, де прооперували. Пізніше постраждалого доправили літаком в одну з ізраїльських клінік. Його стан залишається важким.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram