ГоловнаПолітика

Всеукраїнський референдум може відбутися 15 червня, - Соболєв

Референдум може оголошувати тільки президент, а не в.о. президента

Всеукраїнський референдум може відбутися 15 червня, - Соболєв
Фото: Макс Левин

Всеукраїнський референдум може відбутися під час проведення другого туру президентських виборів, коли з'явиться необхідна законодавча база для його проведення.

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу в парламенті, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Нам потрібна законодавча база. Станом на сьогодні референдум може оголошувати тільки президент, а не в.о. президента. Тому нам потрібно змінити законодавство, причому пропозиція, яка вчора пролунала на засіданні РНБО, була всіма підтримана. Це повинен бути закон, який діятиме виключно для проведення такого референдуму, тобто це закон разової дії", - сказав він.

При цьому Соболєв заявив, що "цей закон має шанс бути ухваленим, і таким чином дата референдуму може бути - другий тур президентських виборів - 15 червня, щоб легітимізувати цей процес, підготуватися до цього процесу".

Окрім того, депутат підкреслив, що представники всіх парламентських фракцій мають узгодити питання, які будуть винесені на референдум.

"Наша пропозиція така: чи виступаєте ви за єдину унітарну країну з розширенням повноважень місцевого самоврядування, що фактично буде планом і для роботи конституційної комісії, і завданням, яке далі, на другому етапі, для голосування буде поставлене перед парламентом, коли потрібно буде зібрати понад 300 голосів", - сказав він.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) ухвалила рішення рекомендувати призначити всеукраїнський референдум щодо єдності України на 15 червня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram