ГоловнаПолітика

Кернесу замінили домашній арешт на особисту поруку

Мерові змінили запобіжний захід у кримінальній справі

Кернесу замінили домашній арешт на особисту поруку

Частковий домашній арешт щодо Харківського міського голови Геннадія Кернеса у відкритому проти нього кримінальному провадженні змінено на особисту поруку.

Про це сьогодні, 29 квітня, повідомив адвокат Геннадія Кернеса Олександр Гунченко, повідомляє сайт Харківської міськради.

Він зазначив, що запобіжний захід змінив Печерський районний суд міста Києва 28 квітня за клопотанням захисту.

"Цей запобіжний захід не покладає на Геннадія Кернеса жодних додаткових зобов'язань, у тому числі обов'язків або обмежень, пов'язаних з перетинанням державного кордону України", - підкреслив Гунченко.

Особисту поруку взяв на себе один з депутатів Верховної Ради України.

Нагадаємо, 13 березня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення, що Харківський міський голова Геннадій Кернес до закінчення слідства у відкритому проти нього кримінальному провадженні мав перебувати під частковим домашнім арештом, при цьому він залишався міським головою і виконував роботу мера в повному обсязі.

Також нагадаємо, 28 квітня невідомі особи на Білгородському шосе вчинили замах на мера Харкова. В результаті Геннадій Кернес отримав проникаюче вогнепальне поранення в області спини. Сьогодні вночі Кернеса відправили на лікування в Ізраїль, в центральний шпиталь Хайфи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram