ГоловнаПолітика

Кернеса під'єднано до апарата штучного дихання, - хірург

Мер Харкова перебуває під наркозом, його стан дуже тяжкий

Кернеса під'єднано до апарата штучного дихання, - хірург
Фото: Макс Левин

Після проведеної операції харківський міський голова Геннадій Кернес перебуває в Харківській лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова у тяжкому стані, з ним працюють реаніматологи й анестезіологи.

Про це повідомив директор Харківського інституту загальної та невідкладної хірургії Валерій Бойко, сказано на сайті міської ради Харкова.

За його словами, станом на 18:00 Кернес непритомний, під наркозом.

"Торакоабдомінальне поранення - це завжди загрозлива для життя ситуація. У Геннадія Кернеса великі ушкодження органів грудної клітки, черевної порожнини та заочеревинного простору. Операція, яку ми зробили, мала реанімаційний характер. Ми зупинили кровотечу, скоригували життєво важливі функції", - розповів Бойко.

"Стан хворого тяжкий, ближче до дуже тяжкого. Зараз тривають консиліуми лікарів різних спеціальностей і додаткова діагностика його стану. Геннадій Кернес перебуває під наркозом, до нього під'єднано апарат штучної вентиляції легень", - повідомив директор інституту хірургії.

Нагадаємо, 28 квітня невідомі особи на Білгородському шосе вчинили замах на мера Харкова. У підсумку Геннадій Кернес отримав проникаюче вогнепальне поранення в ділянку спини.

Міліція порушила справу за фактом замаху на Кернеса.

В.о. президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов доручив Міністерству внутрішніх справ і Службі безпеки України розслідувати замах на життя Кернеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram