ГоловнаПолітика

Глава ООН вимагає негайно звільнити затриманих у Слов'янську інспекторів ОБСЄ

Пан Гі Мун упевнений, що загарбники будуть притягнуті до відповідальності за свої вчинки

Глава ООН вимагає негайно звільнити затриманих у Слов'янську інспекторів ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Глава ООН Пан Гі Мун засудив затримання членів військової місії під егідою Організації з безпеки і співробітницва в Європі (ОБСЄ) в Слов'янську, і зажадав їх звільнення.

Про це заявив офіційний представник всесвітньої організації Стефан Дужаррік, пише РИА "Новости".

"Генеральний секретар рішуче засуджує недавнє захоплення і затримання військових спостерігачів ОБСЄ, а також низки українських осіб, які їх супроводжували", - йдеться в заяві офіційного представника ООН.

За його словами, Пан Гі Мун закликає відповідальних за затримання, "звільнити негайно, без жодних умов і неушкодженими" міжнародну групу війс0ькових.

"Генеральний секретар наголошує, що ті, хто продовжує незаконні дії, будуть притягнуті до відповідальності за свої вчинки", - заявив Дужаррік.

Генсек ООН, зазначив він, закликає всіх, хто має вплив, сприяти терміновому врегулюванню проблеми із затриманням військової місії в Україні. "Генеральний секретар наголошує, що міжнародні місії, що працюють в Україні, повинні мати можливість безперешкодно виконувати свої обов'язки", - підкреслив Дужаррік.

Нагадаємо, 25 квітня в Слов'янську терористи захопили автобус, в якому знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій.

Бойовики заявили про намір обміняти їх, зокрема, на (заарештованого "народного губернатора" Донецька) Павла Губарєва.

27 квітня терористи звільнили одного з восьми захоплених військових інспекторів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram