ГоловнаПолітика

Україна зі звільненням КМДА дотримуєтья Женевських угод, - ОБСЄ

Україна зі звільненням КМДА дотримуєтья Женевських угод, - ОБСЄ
Фото: Макс Левин

Глава місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ертугруп Апакан вважає звільнення активістами Київської міської держадміністрації виконанням домовленостей, досягнутих під час переговорів у Женеві 17 квітня.

"Ми дякуємо за те, що нам показали, що вже було зроблено в будівлі і що відновлено. Ми розуміємо, що людьми була зроблена значна робота, і велику кількість приміщень відкрито для більш-менш нормальної роботи", - заявив він журналістам.

У свою чергу посол США Джеффрі Пайєтт зазначив, що, починаючи з 22 лютого, ситуація в Києві постійно нормалізується.

"Я живу в Києві й бачу що з 22 лютого ситуація постійно нормалізується, і мені приємно бачити, що з будівлі виїхали люди, які раніше там проживали. І тепер тут можна проводити ремонтні роботи, щоб в будівлю в'їхала новообрана, законна влада після виборів" , - зазначив Пайєтт.

Таку саму думку висловив і глава Київміськадміністрації Володимир Бондаренко.

"Сьогодні ми розуміємо, що ще потрібно зробити, але ми вже звільнили приміщення. Немає жодних проблем, просто бажання відремонтувати, щоб нова київська влада прийшла в прекрасне приміщення, де завжди працювали київський міський голова і Київська міська рада", - повідомив Бондаренко.

Окрім того, в цій зустрічі взяли участь заступник керівника посольства Швейцарії в Україні Франц Шнайдер, виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Андрій Дещиця, тимчасовий повірений Росії в Україні Андрій Воробйов та інші.

Нагадаємо, переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу і України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві 17 квітня. У результаті було прийнято документ, в якому обумовлюються заходи з розв'язання кризи.

Ними повинні стати роззброєння сепаратистів і звільнення ними адмінбудівель в обмін на амністію.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відіграватиме провідну роль у сприянні українській владі і місцевим громадам негайній реалізації цих заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram