ГоловнаПолітика

МВС називає однією з версій замаху на Кернеса помсту за протидію сепаратистам

Правоохоронці знайшли речові докази, в тому числі - гільзу від зброї

МВС називає однією з версій замаху на Кернеса помсту за протидію сепаратистам
Фото: Предоставлено пресс-службой Геннадия Кернеса

Міністерство внутрішніх справ України вважає однією з основних версій замаху на мера Харкова Геннадія Кернеса помсту за протидію сепаратистам.

Про це сьогодні заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, повідомляє прес-служба Міністерства.

За його словами, правоохоронці розглядають кілька версій замаху на чиновника. Одна з основних версій - реакція по-сепаратистському налаштованих осіб на останні події, що відбулися у Харкові.

Так, 27 квітня міліціонери Харкова затримали 13 радикально налаштованих громадян, у яких було вилучено небезпечні предмети: ящик з "коктейлями Молотова", маски, дерев'яні палиці, вибухові пакети і цвяхи. Метою дій затриманих, вважає заступник міністра внутрішніх справ, є дестабілізація ситуації в цьому регіоні.

"Ми бачимо, що все це проводиться за заздалегідь спланованим сценарієм. Ми знаємо, які події відбуваються в Донецькій області - Артемівськ, Макіївка, Слов'янськ. Я вважаю, що ці сили продовжують свої дії, свої акції для того, щоб дестабілізувати обстановку в Харкові", - зазначив Яровий.

Він також зазначив, що на цей момент правоохоронці знайшли речові докази, в тому числі - гільзу від зброї, на місці події працюють експерти. Найближчим часом з'являться результати експертиз, тому правоохоронці зможуть побачити, як складалася ситуація навколо цього злочину.

"На сьогоднішній момент ситуація в Харкові складна, але міліція вживає всіх заходів, щоб обстановка в Харкові була стабільною", - додав заступник глави МВС.

Нагадаємо, сьогодні близько 12-ти годин невідомі особи на Білгородському шосе вчинили напад на мера Харкова. В результаті Геннадій Кернес отримав проникаюче вогнепальне поранення в області спини.

Зараз він перебуває в міській лікарні швидкої невідкладної допомоги. Медики оцінюють стан його здоров'я як важкий.

Міліція порушила справу за фактом замаху на Кернеса.

В.о. президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов доручив Міністерству внутрішніх справ і Службі безпеки України розслідувати замах на життя Кернеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram