ГоловнаПолітика

Військові навчання на кордоні з Україною не суперечать женевській угоді, - МЗС РФ

Росія готова обговорювати військові аспекти ситуації навколо кризи в Україні

Військові навчання на кордоні з Україною не суперечать женевській угоді, - МЗС РФ
Фото: сomfortblog.net

В Россії вважають, що військові навчання на кордоні з Україною не суперечать женевським домовленостям.

Про це йдеться у заяві делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями, яка розміщена на офіційному сайті МЗС РФ.

"Женевські домовленості не містять обмежень щодо діяльності Збройних сил Російської Федерації в межах її національної території", - йдеться у заяві.

МЗС РФ вважає, що заходи, які проводяться у підрозділах та частинах Південного і Західного військових округів, за своїм масштабом не вимагають будь-яких роз'яснень відповідно до положень Віденського документа 2011 року.

Водночас МЗС РФ заявляє, що Росія готова обговорювати військові аспекти ситуації навколо кризи в Україні в рамках Форуму зі співробітництва в галузі безпеки та її робочих органів, а також двосторонніх зустрічей, але не у зв'язку з механізмом глави III Віденського документа 2011 про заходи зміцнення довіри і безпеки.

"Що ж до проведених у прикордонних з Україною районах Російської Федерації навчань батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів та польотів авіації, то підстав для задіяння у зв'язку з ними глави III ВД-2011 немає, тим більше що цілі і завдання, а також зміст цих навчань були оприлюднені Міністром оборони Російської Федерації 24 квітня 2014", - наголошується в заяві.

Як відомо, 24 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у прикордонних з Україною районах почалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів. Представник України в Радбезі ООН Юрій Сергєєв розповів, що під час військових навчань на кордоні з Україною Росія зосередила артилерію, установки "Град" та близько 200 танків.

Нагадаємо, у понеділок, 28 квітня, уряди країн Євросоюзу досягли попередньої домовленості про введення нових санкцій проти Росії через ситуацію в Україні. Окрім того раніше повідомлялося, що США ввели санкції проти 7 росіян та 17 російських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram